θεσσαλονίκη Αγίου Δημητρίου 138 Τηλ 2310 204157

Οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την υγεία σου

Οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την υγεία σου

 

Οι καλύτεροι ξηροί καρποί για τη δίαιτα και την υγιεινή διατροφή σου είναι τα αμύγδαλα, τα φιστίκια κάσιους και τα φιστίκια Αιγίνης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι άψητοι ή ψημένοι χωρίς λάδι και, φυσικά, ανάλατοι.

Οι λιγότερο συνεργάτες  ξηροί καρποί για τη δίαιτα είναι τα μακαντάμια και τα Κάσιους ψημένα . Ωστόσο, εάν καταναλώνονται με αρκετή σύνεση και ωμοί, μπορούν να γίνουν και αυτοί οι ξηροί καρποί μέρος της δίαιτάς σας.

Για την καρδιά

Τα καρύδια, όχι μόνο λόγω των ω3 λιπαρών που περιέχουν, αλλά επειδή είναι πλούσια σε αλφαλινολεϊκό οξύ (ALA). Ερευνητές προτείνουν την κατανάλωση 6-8 καρυδιών τη μέρα για μείωση των φλεγμονών και την οξείδωση στις αρτηρίες μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά.

Για το μυαλό

Tα αράπικα φιστίκια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και προστατεύει στην απώλεια γνωστικής ικανότητάς του εγκεφάλου. Αν είστε vegan, τα αράπικα φιστίκια θα ισοσταθμίσουν την έλλειψη φυλλικού οξέος που ίσως αντιμετωπίσει ο οργανισμός σας, ενώ και σε περίπτωση εγκυμοσύνης τα αράπικα φιστίκια θρέφουν το έμβρυο.

Για την πρόληψη ασθενειών

Ακόμα μια φορά, νικητές της κατηγορίας στέφονται τα αμύγδαλα. Περιέχοντας περισσότερο ασβέστιο από κάθε άλλο ξηρό καρπό, τα αμύγδαλα συντελούν τα μέγιστα στην υγεία. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία κατά των φλεγμονών και πιθανών ασθενειών όπως καρκίνος του πνεύμονα και απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας.

Back to top